Ny byrå inom content marketing

Rivista och Just Media har gått samman och bildat en ny redaktionell byrå i Göteborg.

– Vi arbetar med content marketing och hjälper uppdragsgivare att skapa värdefullt innehåll åt sina målgrupper, säger Dan Wallander, vd för nybildade Just Rivista AB

– Genom sammanslagningen blir vi en stark spelare i Göteborg med resurser att utveckla vassa tjänster för den nya kommunikationsmarknaden, säger Dan Wallander. Båda bolagen kommer från den redaktionella sidan med klassisk magasin- och tidningsproduktion i botten.

Kundtidningen och medlemstidningen kommer även fortsatt att vara en mycket stark kanal för att bygga relationer med sina viktiga målgrupper, men den snabba utvecklingen inom både digital och mobil kommunikation skapar spännande arenor med möjligheter att nå både nya och gamla kunder. Erfarenheten från den redaktionella sidan är en stor tillgång i företagets framtida utveckling, fortsätter han.

–  Content marketing handlar om att löpande levererar ett värdefullt innehåll till sina målgrupper. Det betyder att ta mottagarens parti, något som journalister gjort i alla tider. Internet är skoningslöst, har du inget intressant att bjuda dina läsare, lyssnare eller tittare på försvinner de direkt. I produktportföljen finns förutom tryckta och digitala tidningar även nyhetsbrev, uppdatering av hemsidor och webbredaktörer.

– I dag ser vi att fler och fler inser behovet av att utveckla sin kommunikation, inte minst digitalt, men saknar både kompetens och resurser. Här vill vi finnas med som en resurs.

Rivista har funnits sedan 1989 och producerat redaktionell kommunikation för sina uppdragsgivare. Just Media bildades 2003 och har en kombinerad portfölj av uppdragspublicism och egna utgivningar. De egna tidningar vänder sig alltid till en smal, nischad målgrupp med gemsamma intressen. Inom det här segmentet ser vi en stor potential att utveckla nya målgruppsanpassade tjänster.

I och med sammanslagningen ingick tre bolag i bolagsgruppen, förutom Just Rivista ingår även Just Media som är ett rent säljbolag och Just Event, som genomför konferenser och andra event. Tillsammans har bolagsgruppen cirka 20 anställda och omsätter cirka 30 miljoner (2014), varav en andel går att att värna om miljön.